Studiedag leraren primair onderwijs: 'Kunst door het curriculum' | Stedelijk

datum: woensdag 8 november 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Studiedag leraren primair onderwijs  Kunst door het curriculum | Stedelijk

Het Van Gogh Museum, Rijksmuseum en Stedelijk Museum Amsterdam organiseren op 8 november een studiedag voor leraren in het primair onderwijs.

Dé iconen van de Nederlandse kunstgeschiedenis vindt u aan het Museumplein. In de klas zijn deze meesterwerken een bron van inspiratie voor uiteenlopende vakken en vaardigheden. Op de studiedag voor leraren van het primair onderwijs ervaart u hoe u kunst kunt verweven in het curriculum.

Conservatoren, onderzoekers, restauratoren en andere experts verrijken uw blik door de werken vanuit hun expertise in steeds nieuwe contexten te plaatsen.

U gaat deze dag ook zelf aan de slag met het ontwerpen van vakoverstijgend onderwijs. Een ervaren rondleider neemt u mee naar twee musea voor inspiratie. Samen gaat u op onderzoek uit naar aanknopingspunten van andere vakken. Door breed te kijken en rijk te associëren maakt u een veelzijdige les.

Tijdens het slotdeel deelt iedereen zijn of haar ideeën, zodat u en uw collega’s over een groot aantal creatieve bronnen beschikken om meteen met kunst aan de slag te gaan in de klas.

Meer informatie en tickets:
http://bit.ly/Studiedag8nov

bron: https://www.facebook.com/events/300112053803174/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ilpendam | 112 alarmeringen Ilpendam | Goedkoop Tanken in Ilpendam | Supermarkten in Ilpendam | Weerbericht Ilpendam