Twee gestolen snorfietsen in beslaggenomen - drie aanhoudingen

vrijdag 13 november 2015

Amsterdam - Twee gestolen bromfietsen zijn in Noord van de weg gehaald. De bestuurders en een bijrijder zijn aangehouden.

Op 12 november rond 17.00 uur zagen surveillerende agenten twee jongens op een snorfiets rijden op de Buiksloterweg. De combinatie van een splinternieuwe motor onder een snorfiets met een veel ouder kenteken viel een van de politiemannen op. Toen hij het kenteken natrok, bleek dat er een ander type uit kwam dan ze zagen rijden. De dienders gaven de snorfietser daarom een stopteken, waarop de twee opzittenden er vandoor gingen.

 

Na een korte achtervolging liet het duo de scooter achter en renden zij weg. De agenten sprintten achter ze aan en hielden de bestuurder (16) en de bijrijder (14) aan op de Korte Papaverweg. De scooter waarop ze reden bleek gestolen, de kentekenplaat was van een scooter die al enige tijd geleden gesloopt is. De bestuurder bleek ook nog eens niet in het bezit van een brommerrijbewijs.  

Die zelfde avond kwamen verschillende meldingen binnen van een luidruchtige brommer in de buurt van het Vliegenbos. Een agent ging om 20.00 uur poolshoogte nemen en zag de betreffende jongen op de scooter op de kruising van de Nieuwendammerdijk en de Waddenweg. De jongen (15) ging er direct op de scooter vandoor. Hij reed over de stoep en beschadigde verschillende auto’s op zijn vlucht. Hij ging er daarna te voet vandoor, waarna andere toegesnelde agenten hem aanhielden op de Nieuwendammerdijk. De scooter waarop hij reed, bleek gestolen.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ilpendam | 112 alarmeringen Ilpendam | Goedkoop Tanken in Ilpendam | Supermarkten in Ilpendam | Weerbericht Ilpendam