Gebeurtenissen politieactie Zaandam woensdag

donderdag 24 maart 2016

Zaandam - De politie heeft woensdagmiddag rond half drie een 37-jarige vrouw en een 29-jarige man, beiden uit Zaandam aangehouden. Dit was na een melding dat het duo zich verdacht gedroeg in de toiletten bij de McDonalds.

Een bezoekster van het restaurant zag het tweetal in de toiletten en zij dacht draden bij de buik van de vrouw te zien, evenals een verdikking bij de buik. Hieruit trok de bezoekster haar conclusies en waarschuwde de politie en het personeel van het restaurant. De politie heeft geen risico genomen, heeft de omgeving afgezet en de man en vrouw aangehouden. Er zijn vier waarschuwingsschoten gelost omdat de vrouw niet luisterde naar de aanwijzingen van de politie.

Vervolgens is een politie-eenheid opgeroepen die gespecialiseerd is in dit soort meldingen, de Dienst Speciale Interventies (DSI). Deze eenheid heeft het restaurant doorzocht om uit te sluiten dat er nog verdachte personen of pakketjes aanwezig waren. Er is niets aangetroffen waarna het gebouw en de omgeving weer zijn vrijgegeven.

Na verhoor zijn de verdachten, een 29-jarige man en 37-jarige vrouw uit Zaandam, weer op vrije voeten gesteld. Uit verhoor en het onderzoek werd duidelijk dat er geen sprake was van een bedreigende situatie.

Kijk hier voor het persbericht van woensdag 23 maart

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ilpendam | 112 alarmeringen Ilpendam | Goedkoop Tanken in Ilpendam | Supermarkten in Ilpendam | Weerbericht Ilpendam