Tientallen scooters naar de keuring na controle

donderdag 21 mei 2015

Purmerend - De politie heeft woensdagochtend tijdens een bromfietscontrole een zestigtal brom- en snorfietsen op de rollentestbank getest. Twintig voertuigen hadden een te hoge constructiesnelheid.

Alle opgevoerde voertuigen kregen een zogenaamdeWOK-melding.Dat wil zeggen dat er niet meer mee gereden mag worden tot de Rijksdienst voorhet Wegverkeer het voertuig heeft gekeurd en weer in orde bevonden. Tijdens decontrole was n bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs. Verder was eenpersonenauto opnieuw gekeurd en als landbouwvoertuig met een beperkte snelheid(25 km per uur) in gebruik. Bij nadere controle bleek het autootje 73 km per uurte kunnen rijden. Daarnaast was er geen verplicht bord; een afgeknotte driehoek,achterop het voertuig bevestigd. De bestuurder, een 17-jarige jongen uitLandsmeer kreeg twee bekeuringen.

Een 17-jarige Zaandijker werd woensdag op de Dr. J.Mulderstraatin zijn woonplaats bekeurd omdat zijn bromfiets 85 km aangaf op derollentestbank. Verder werd in Zaandijk nog een snorfietster bekeurd. Het meisjekreeg een WOK-melding aangezegd en mag weer met de snorfiets rijden als hetvoertuig is goedgekeurd door de RdW.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ilpendam | 112 alarmeringen Ilpendam | Goedkoop Tanken in Ilpendam | Supermarkten in Ilpendam | Weerbericht Ilpendam