Aanvaring met dronken schipper voorkomen

donderdag 1 augustus 2013

Amsterdam - Kordaat optreden van een schipper van een cruiseschip heeft een aanvaring op het IJ in Amsterdam op woensmiddag 31 juli 2013 voorkomen. De schipper van een oud salonbootje, die betrokken was bij het incident, is aangehouden. Hij had teveel gedronken.

Omstreeks 17.15 uur zagen medewerkers van de waterpolitie eensalonbootje met een zestal opvarenden de vaarweg oversteken. Het voer in derichting van de Sixhaven aan de verkeerde wal. Een cruiseschip voer met eensnelheid van 12 km/uur en was het salonbootje op minder dan 30 meter genaderd.De schipper van het cruiseschip sloeg direct terug en voorkwam daarmee eenaanvaring.

Geen paspoort

Medewerkers van de waterpolitie spraken de schipper van hetsalonbootje hierop aan en verzochten hem af te meren aan de kade ter hoogte vanhet politiebureau IJdock. De man voer vervolgens met zijn bootje voor eenbinnenvaartschip langs en op dat moment viel zijn motor uit. De schipper van hetbinnenvaartschip kon een aanvaring met het bootje ook maar net voorkomen.

De blaastest viel positief uit en de ademanalyse op het bureaubedroeg 955 ug/l (2,4 promille). De vermoedelijke 32-jarige Ier kon zich nietlegitimeren en vertelde dat zijn paspoort in een kluis van een hotel inNoordwijk lag. De Ier was echter niet bekend in dit hotel. Hij is ingesloten omzijn identiteit vast te kunnen stellen.

bron: politie.nl | Categorie: dronkenschap


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ilpendam | 112 alarmeringen Ilpendam | Goedkoop Tanken in Ilpendam | Supermarkten in Ilpendam | Weerbericht Ilpendam