Hennepplantage in kruipruimte

donderdag 8 januari 2015

Zaandam - Op donderdagmorgen deed de politie onderzoek in een leegstaand pand aan het J.C. van Oostsanenhof in Zaandam. In de kruipruimte werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

Het betreft een leegstaand pand. Over het pand waren in hetrecente verleden al enkele meldingen binnengekomen. Het zou er naar hennepruiken. Onderzoek in het pand leverde echter niets op. In het pand was nietsmeer aanwezig.

Vanmorgen deed de politie nogmaals onderzoek. Hierbij werd eenluik van 75x75 cm aangetroffen dat naar de kruipruimte leidde. In de kruipruimtevond de politie een in werking zijnde hennepkwekerij. De kwekerij bestond uittwee delen. In een deel stonden geen planten. In het andere deel stonden ruimvierhonderd planten. Ook werd een verdachte aangehouden. Het gaat om een40-jarige man uit Assendelft.

De kwekerij wordt ontruimd. De politie neemt de planten en deapparatuur (lampen, pompen e.d.) in beslag. Doordat de kruipruimte laag is, zaldit geruime tijd in beslag nemen.

Bij onderzoek bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom.De stroomtoevoer naar het pand wordt door Liander definitief afgesloten.

2014264540

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ilpendam | 112 alarmeringen Ilpendam | Goedkoop Tanken in Ilpendam | Supermarkten in Ilpendam | Weerbericht Ilpendam