Leden motorclub aangehouden met drugs

woensdag 17 februari 2016

Purmerend - Op dinsdagavond 16 februari hield de politie drie mannen aan op verdenking van handel in drugs. Het ging om een 42-jarige man uit Breda, een 33-jarige man uit Amstelveen en een 40-jarige man uit Hoorn.

Omstreeks 20.15 uur zagen politiemensen de overdracht van een pakketje tussen drie mannen op de Nieuwstraat in Purmerend. De politie was daar aanwezig in verband met drugsoverlast die vanuit de buurt wordt gemeld. De drie mannen stapten vervolgens in een auto en reden weg in de richting Westerstraat. Hier stapte een van de mannen uit en liep een steeg in.

Bij controle van de twee mannen in de auto bleek het om leden van Satudarah te gaan. Een van hen had een groot mes bij zich, de andere had vier XTCpillen op zak. De derde man werd in de directe omgeving aangetroffen. Hij bleek een plak hash bij zich te hebben. Het pakketje werd ook teruggevonden. Hier zaten henneptoppen in.

De politie nam de auto, de drugs en het mes in beslag. De drie mannen werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

 

De meeste leden van motorclubs zijn normaal geïntegreerd in de maatschappij. Enkelen, veelal leden van de zogenaamde Outlaw Motorcycle Gangs, houden zich echter niet aan de wet en weigeren de regels die in Nederland gelden te accepteren. Deze zogenaamde ‘outlawbikers’ vertonen normoverschrijdend en crimineel gedrag. Uit onderzoek blijkt dat deze outlawbikers door hun groepsgedrag zo intimiderend werken dat hun slachtoffers vaak geen aangifte doen uit angst voor de gevolgen. De politie werkt samen met het Openbaar Ministerie en de gemeenten aan het aanpakken van deze groep. Die aanpak van de outlawbikers heeft een hoge prioriteit voor de politie en haar partners (OM, gemeenten etc.). Het is bekend dat individuele leden van dergelijke gangs betrokken zijn bij criminele en/of ondermijnende activiteiten.

 

(2016036835)

 

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ilpendam | 112 alarmeringen Ilpendam | Goedkoop Tanken in Ilpendam | Supermarkten in Ilpendam | Weerbericht Ilpendam