Twee aanhoudingen voor poging oplichting

vrijdag 14 augustus 2015

Purmerend - Woensdagmiddag zijn twee mannen (23 en 34 jaar) aangehouden op de Olympiastraat. Zij worden verdacht van oplichting.

De mannen belden op 3 augustus aan bij een bewoonster aan deOlympiastraat. Ze zeiden dat ze in de buurt bezig waren met het schoonmaken vandakgoten en vroegen of haar dakgoot ook schoongemaakt moest worden. Na overlegmet haar man gaf de vrouw toestemming, sprak een datum en een geldbedrag af alsvergoeding met de mannen. Donderdagmiddag arriveerden de mannen volgens afspraaken maakten haar dakgoot schoon.

Toen de mannen klaar waren, vertelden ze de bewoonster dat ereen en ander mis was met het dak, waarvoor reparatie nodig was. De vrouw stemdein met de reparatie voor het overeengekomen geldbedrag. Ook werd afgesproken dathet bedrag van tevoren zou worden betaald.Omdat de vrouw het geldbedrag niet in huis had, reed een van deklusjesmannen met haar mee naar de bank. Een oplettende buurman die het zaakjeniet vertrouwde, had in de tussentijd de politie gebeld en had zijn buurvrouwgevolgd naar de bank. Daar werd een van de twee klusjesmannen aangehouden enmeegenomen naar het bureau. Op de Olympiastraat is de andere verdachteaangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Los van de vraag of de mannen zullen worden vervolgd wegensoplichting, adviseert de politie niet in zee te gaan met klusjesmannen die aanuw deur komen, ongeacht of dit gaat om reparaties aan uw woning, het aanleggenvan paden of het opknappen van uw tuin. Dergelijke werkzaamheden kosten vaakveel geld. Niet iets om terloops bij de voordeur te regelen.Mochten er werkzaamheden nodig zijn, vraag dan meerderebedrijven een advies en een offerte uit te brengen. Of ga in zee met een bedrijfwaar u ervaring mee heeft. Mocht u toch afspraken willen maken met een u nogonbekende partij, zorg dan dat u weet met wie u handel doet, wat de exactewerkzaamheden zijn en welke prijs u daarvoor betaalt. Mocht u zich afvragen of uniet teveel betaalt, doe dan navraag bij een specialist of bij eenbrancheorganisatie.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ilpendam | 112 alarmeringen Ilpendam | Goedkoop Tanken in Ilpendam | Supermarkten in Ilpendam | Weerbericht Ilpendam