Zaanse slachtoffer van babbeltruc

dinsdag 14 februari 2017

Zaandam - Een 94-jarige vrouw uit Zaandam is maandagmiddag het slachtoffer geworden van een babbeltruc in haar woning aan de Joachim Kleinsorgstraat.

Rond 17.10 uur wordt er bij de vrouw aangebeld en staat er voor de bewoonster een onbekende dame voor de deur. De vrouw vertelt het slachtoffer dat zij vaker op bezoek komt bij mensen die het moeilijk hebben. Omdat de bewoonster het niet makkelijk heeft, besluit zij de onbekende dame binnen te laten. Op een gegeven moment staat de vrouw achter de bewoonster en hoort de bewoonster een klik. Het slachtoffer kan op dat moment de klik niet thuis brengen. Een paar minuten later geeft de vrouw aan dat zij plotseling weg moet en verlaat hierop de woning. Nadat de vrouw is vertrokken, komt de Zaanse erachter dat haar armband van haar pols is verdwenen. Waarschijnlijk is dit de klik van het slot geweest die de bewoonster even daardoor niet heeft kunnen plaatsen.  De politie doet onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844. Het signalement van de verdachte luidt; ongeveer 50 à 55 jaar oud, rond de 1,50 meter, stevig tot dik postuur, netjes gekleed en droeg een mutsje waarbij het leek alsof de verdachte een pruik droeg. 

Op maandag is de politie gestart met de campagne ‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’ om het aantal slachtoffers van babbeltrucs terug te brengen. Met de campagne wil de politie ouderen en hun omgeving attenderen op de kwetsbare positie van de ouderen en hen leren te voorkomen slachtoffer te worden van een babbeltruc. Bij babbeltrucs zijn in de meeste gevallen ouderen het doelwit. Het vertrouwen van de slachtoffers wordt geschaad en dat heeft veel impact. Reden genoeg in actie te komen.

Meer informatie? Kijk dan op https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/13/07-politie-gaat-strijd-aan-met-babbeltrucs.html en https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html.  

2017031615

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ilpendam | 112 alarmeringen Ilpendam | Goedkoop Tanken in Ilpendam | Supermarkten in Ilpendam | Weerbericht Ilpendam