Groen licht zet inbrekers op rood

donderdag 10 december 2015

Zaandam - In de aanpak tegen straatroven, overvallen en woninginbraken (high impact crimes) gaat politie Zaanstad gericht surveilleren met behulp van het groene zwaailicht op de politieauto’s.

Om de zichtbaarheid van de politie tijdens de donkere dagen te vergroten, gaat de politie gericht met groen zwaailicht surveilleren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de bestaande zwaailichten op politieauto’s. Normaliter wordt het groene zwaailicht gebruikt om aan te geven wat de commandowagen is op een plaats delict. De groene zwaailampen zitten op dezelfde plek als het blauwe zwaailicht.

Door het surveilleren met groen zwaailicht is de politie beter en sneller zichtbaar voor inwoners. De preventieactie stimuleert inwoners om zelf ook extra alert te zijn en verdachte situaties via 112 te melden. Wanneer inwoners de politie met groen licht in de straat zien rijden, hoopt de politie een gedragsverandering teweeg te brengen in de zin van: “heb ik mijn deuren en ramen wel goed op slot gedaan en zijn mijn tijdschakelaars ingesteld als ik straks wegga”. Het vergroot de awareness van burgers! Naast opvallend is de politie ook zonder groen licht (on)opvallend in de wijken aanwezig.

De surveillance met groen zwaailicht gebeurt de komende maanden van zonsondergang tot zonsopgang alleen in de gebieden waar op dat moment een verhoogde kans is op woninginbraken.

Clinic verdacht gedrag

Maandag 21 december is er een clinic ‘Meld verdacht gedrag’. Locatie: Guishof in Zaandijk, van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden via: tom.verweij@politie.nl is verplicht.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ilpendam | 112 alarmeringen Ilpendam | Goedkoop Tanken in Ilpendam | Supermarkten in Ilpendam | Weerbericht Ilpendam