Een op de tien bestuurders te snel

dinsdag 19 januari 2016

Middelie - Dinsdagochtend heeft de politie op de N247 (80 km) een snelheidscontrole gehouden. Tussen 08:00 en 11:30 uur werden, met behulp van een onopvallende radarauto, 162 hardrijders op de foto gezet.

Twee bestuurders overschreden de snelheid met meer dan 40 km per uur; zij haalden snelheden van 123 en 130 km per uur. Van in totaal 1.665 weggebruikers, uit beide richtingen, werd de snelheid gemeten.

Behalve alle hardrijders krijgen ook twee bestuurders die inhaalden over een doorgetrokken streep binnenkort een boete thuisgestuurd.Snelheid na correctie

Bij snelheidscontroles bekeurt de politie vanaf 4 km per uur te snel. Deze vier kilometer is in werkelijkheid echter hoger. Er wordt namelijk rekening gehouden met afwijkingen die de kilometerteller van de gemiddelde auto of motor aangeeft. Deze apparatuur wordt immers niet jaarlijks geijkt.

Geen 4 maar 7 km te hard

Vanwege een mogelijke afwijking van de km-teller wordt daarom in de praktijk pas bekeurd bij snelheden vanaf 7 km boven de maximumsnelheid. Op een 80-km weg betekent dit vanaf een (gemeten) snelheid van 87km per uur. Hiervan wordt 3 km afgetrokken, de zogenaamde meetcorrectie. Dit levert de gecorrigeerde snelheid op.

Hierdoor lijkt het alsof het om een snelheidsoverschrijding van slechts 4 km per uur gaat, terwijl de daadwerkelijk gereden snelheid dus hoger ligt.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ilpendam | 112 alarmeringen Ilpendam | Goedkoop Tanken in Ilpendam | Supermarkten in Ilpendam | Weerbericht Ilpendam