Verdachte ramt auto?s bij achtervolging

zaterdag 22 augustus 2015

Oostzaan/Zaandam - In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 00.30 uur, zag een politie-eenheid in de berm bij De Zuiderlaaik een voertuig staan.

Een agent besloot de mannelijke inzittende te controleren. Hijweigerde mee te werken en toen de politie het portier wilde openen, reed de manweg met gedoofde lichten en met hoge snelheid. Er volgde een achtervolgingrichting Kolkweg en naar Thorbeckeweg. Tijdens de rit gooide de bestuurderdiverse goederen uit het raam. Dit bleek later vermoedelijk te gaan om cocaneen GHB. De achtervolging ging verder via de Wibautstraat en op de Thijssestraatramde de verdachte nog meerdere personenauto?s en politievoertuigen. Hijprobeerde de politiewagens van de weg te drukken wat voor levensgevaarlijkesituaties zorgde. Hij reed meerdere malen op fietspaden en trottoirs. De manreed uiteindelijk het Jagersveld in. De verdachte stapte uit de auto en nam debenen. De politie zocht de omgeving af en zette daarbij een heli enhondengeleiders in. Dit leverde geen verdachte op. De man heeft nog meerderevonnissen openstaan. Het voertuig van de verdachte is in beslag genomen. Depolitie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden (0900-8844).

2015204019

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ilpendam | 112 alarmeringen Ilpendam | Goedkoop Tanken in Ilpendam | Supermarkten in Ilpendam | Weerbericht Ilpendam