Jongen met nepwapen aangehouden

maandag 11 april 2016

Zaandam - Zondagavond heeft de politie op de Koningin Julianaweg een 16-jarige jongen uit Assendelft aangehouden omdat hij met een nepwapen rondliep. Agenten kregen rond 20:00 uur een melding dat er een jongeman met een vuurwapen was gezien voor de Mc Donald’s.

Meerdere agenten gingen ter plaatse en troffen in het restaurant een jongen aan die aan het signalement voldeed. Hij bleek een balletjespistool bij zich te hebben en werd meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Nepwapens zijn verboden

Sommige speelgoedwapens of nepwapens lijken zo erg op een echt vuurwapen dat ze geschikt zijn om iemand mee te bedreigen. Daarom is het verboden om deze wapens te hebben en te verhandelen. De kleur van een nepwapen speelt geen rol. Een uitzondering zijn goedgekeurde speelgoedwapens (met CE-keurmerk), die mag je kopen om er thuis mee te spelen. Je kan er beter niet op straat mee spelen, want andere mensen zouden zich bedreigd kunnen voelen en de politie kan dan ingrijpen.

 

 

2016080019 

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ilpendam | 112 alarmeringen Ilpendam | Goedkoop Tanken in Ilpendam | Supermarkten in Ilpendam | Weerbericht Ilpendam